Tiny House Satın Almak İçin 7 Neden

Yako House diğer adıyla küçük evler günümüzde birçok gelişmiş ülkede yaygınlaşma başlamıştır. İlk olarak Amerika’a görülmeye başlanan Tiny House yaşam tarzı bireylerin daha minimal bir yaşam tarzını benimsemelerini sağlamıştır. Yako House satın almak için geçerli nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

1.Çevre Dostu

Tiny House bireylerin yaşadıkları ortamı küçültmelere imkan veren bir yaşam tarzıdır. Ekonomik nedenler, çevresel problemler ve daha özgür bir yaşam için kişiler Tiny House tarzını tercih etmeye başlamıştır. Tiny House evleri karbon ayak izinin, atık enerjinin ve kaynak kullanımının daha az tüketilmesine olanak tanır. Bu sebeple çevre dostu olarak bilinir.

2.Düşük Maliyetli

Minik ev hem çevre dostu hem de ekonomik bir çözümdür. Düşük maliyetli olması bireylerin yaşam standartlarının yükselmesini sağlar.  İpoteksiz yaşama imkanıyla maliyetler azaltılır.  Faturaların  düşmesiyle birlikte yaşamanın daha ucuz yolu bulunmuş olur. Basit ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı tercih etmek isteyenler için kesinlikle tavsiye edilir.

3.Doğa İle Uyumlu

Çok fonksiyonlu özelliklere sahip olan Tiny House’lar kişinin talebine göre sabit veya tekerlekli olarak inşa edilebilir. İsterseniz doğa ile iç içe muazzam manzaralı bir arazi de Yako House inşa edilebilir. Şehrin gürültüsünden uzak daha yeşil bir yaşam tarzı hem ruhsal hem de bedenen iyileşmenizi sağlayabilir.

4.Küçük Evler Sizin İçin Bir Trend Değil Bir Soluk

Hayatlarınızı basitleştirmek için en ideal seçenek minik ev  yaşam tarzıdır. Günlük yaşamın problemlerinden uzaklaşarak  kısa bir mola vermek isteyenler için sade ve konforludur.

5. Evinizi Yola Çıkarın

Mobil Tiny House’lar istediğiniz zaman yola çıkmanızı sağlar. İzin sorununuz olmadan gönlünüzce seyahat edebilirsiniz. Tekerlekli Tiny House’lar ilerleyen süreçte farklı bir alana geçmenizi sağlayarak hareket özgürlüğünüzü size verir.

6. Yaratıcılığına İlham Verin

Her boyut ve şekilde inşa edilebilir yapıda olan Tiny House’lar yaratıcılığına ilham verir. Hem görünüş hem de iç dizayn olarak marjinal ve yenilikçi yapıdadır. Sizin için minik ev yaratıcılığınızı teşvik ederek modern yapıda sürdürülebilir bir yaşam sunar.

7. Daha Kolay Bakım

Tiny House’lar 10-30 m2 arasında inşa edilir. Küçük ancak verimli kullanım alanları vardır.  Basit ve kullanışlı olması daha kolay bir bakım ihtiyacını beraberinde getirir.